A második Autograph Collection hotel Budapesten - Vörösmarty tér

A BDPST Group ingatlanfejlesztő cég engedélyt kapott arra, hogy  a Vörösmarty tér közelében lévő épületkomplexumot átépítse. A felújítási munkálatok magukban foglalják a Mahart-, valamint a Futura-ház területét is. Itt fog helyet kapni a második Autograph Collection hotel is.

A felújítások után az épületek különböző funkciókat fognak betölteni, lesznek olyan ingatlanok, amelyek luxkategóriás design lakosztályokat fognak kínálni, de mindemellett prémium kategóriás lakóházak is átadásra kerülnek majd, plusz különféle üzlethelyiségek is teret kapnak. Az Autograph Collection hotel egy ötcsillagos szállodaként fog funkcionalizálni, amit a a Marriott International lánc fog üzemeltetni. A rekonstruálási folyamatokat az olasz  Lissoni Architettura iroda végzi, akik szoros együttműködésben dolgoznak együtt a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzattal, hiszen az újjáépítéseket a közterületekre is ki akarják terjeszteni.

A vállalat április 8-án kapta meg a hivatalos engedélyt az átépítésre, amivel nem csak az új épületek, de a belvárosi turizmus is kap egy újabb löketet a terjeszkedés és a külföldi utazók nézőpontjából is. A beruházás során nagyon fontos a cégnek az, hogy az építészeti örökségek eredetiségét ne változtassa meg, de mégis egy modern köntösben láthassuk őket viszont. A program tervei között helyet kapott a a Pesti Hazai Első Takarékpénztár központjaként funkcionáló palota, a Futura-ház és a Mahart-ház is, amik együttese alkot egy közeget a helyszínen. A felsorolt három épület közül kettő műemlékként van nyilvántartva, így a teljes átalakításuk semmiképpen sem kivitelezhető, a Futura-háznál pedig, a homlokzat élvez védettséget. A BDPST Zrt. fejlesztési igazgatója.bővebben is kifejtette a véleményét az épületegyüttesek megóvásának és felújításának a programjáról, ami minden téren pozitív hatással lesz a belvárosi nyüzsgésre, esztétikai és turisztikai szempontból egyaránt.

Az első Autograph Collection hotel Budapesten a New York palotában található (az egykori Boscolo szálloda).