Egy különleges olasz sziget - Panarea

Van valami varázslatos ebben az aprócska szigetben: nincsenek utcai lámpák. Éjszaka a holdfény vissaztükröződése a fehérre meszelt falakról éppen elég fényt biztosít. Mellesleg összesen 280 állandó lakosa van. Nem egy nagy szigetről beszélünk, ellenben olyan hírességek szálltak meg itt, mint Heidu Klum, Uma Thurman és Beyoncé.

A szigeten nincsenek autók. Közlekedni gyalog, golfkocsikkal vagy a helyiekhez hasonlóan, olasz háromkerekű kiskocsikkal tudunk.

Béreljünk facsónakot, amivel körbehajózhatjuk Basiluzzo és Lisca Nera szigetét is.

Trattoria Da Paolino házias étterme a legjobb választás, ha helyi specialitásokat szeretnénk megkóstolni.

Ha több napot szeretnénk eltölteni a nyugalmas kis szigeten, a Hotel Lisca Bianca lehet a legjobb választás.

A központi helyen fekvő hotellel pont szemben található a sziget kikötője, ebből kifolyólag elképesztő látvány tárul elénk, akár a szobánk ablakából kitekintve az óceánra és többi kisebb szigetre.

A szálloda több kisebb épületből épül fel, meyleket csodás kis kertek választanak el egymástól. Minden szoba vagy a tengerre, vagy a kertre néz, emellett saját teraszokkal is rendelkeznek. A vendégek a hotel legnagyobb teraszán is gyönyörködhetnek a lélegzetelállító naplementében.

Világos, légkondicionált, ingyenes WiFi-vel ellátott szobák várják az idelátogatókat.

Klasszikus és különösen fiataloknak berendezett szobák választhatók.

Panarea szigetét és a Hotel Lisca Bianca-t azoknak ajánlom, akik elszakadnának a hétköznapok nyüzsgésétől, és szívesen eltöltenének pár pihentető napot ebben az idilli környezetben.

A Hotel Lisca Bianca-ba itt foglalhat szobát.

További hoteleket Panaera szigetén itt talál.