Hyatt Hotel lesz a Párisi udvarból Budapesten

A Párizs Property Kft. franchise megállapodást kötött a Hyatt Hotels-szel, a Budapest belvárosában található Párisi Udvar Hotelre vonatkozóan, melynek keretében az egykori Brudern-házat egy 110 szobás luxusszállóvá alakítják át. A szálloda várhatóan 2018-ban nyílik majd meg, az egyik vezető magyar szállodalánc, a Mellow Mood Hotels üzemeltetésében.

 

 

 

A kora 20. századi épület jól ismert eklektikus stílusáról és gazdag történelmi múltjáról, és ezzel egyértelműen tökéletes helyszínt kínál a Hyatt brandnek. 

A historikus épület 1931-ben készült el, a II. világháborút jó állapotban vészelte át, majd ezt követően a felső szinteken polgári lakásokat alakítottak ki. Az teljes épületet ezidáig még nem újították fel, ennek köszönhetően megőrizte a múlt különleges emlékeit. A jövőben hotelként funkcionáló épület a mór, az art deco és a neogótikus stílusirányokat egyesíti magában, Magyarország építészetének legjavát felsorakoztatva. Története során üzleteknek, lakásoknak és irodáknak, valamint a budapestiek által igen kedvelt Jégbüfének adott otthont.

 

 

Az átalakítások után az új hotelben 110 vendégszoba található majd, melyekből 18 lakosztállyá lesz alakítva. Természetesen konferencia terem, wellness és fitness részleg, étterem, bár, illetve kávézó is található majd a szállodában. A vendéglátó egységek a Párisi Udvar ikonikus terében, az épület színes mennyezete és ragyogó, hatszögletű kupolái alatt kapnak majd helyet, ahol a vendégek igazán egyedi környezetben kapcsolódhatnak ki.

 

 

 

A „The Unbound Collection by Hyatt” brand 2016 márciusában született, jelenleg öt tagot számlál. Ezek a különleges helyek – ahogy a Párisi Udvar Hotel is – lenyűgöző múlttal és exkluzív elhelyezkedéssel, egyedi építészeti kialakítással, valamint díjnyertes konyhával büszkélkedhetnek, ugyanakkor kivétel nélkül biztosítják a vendégek számára a Hyatt által garantált megbízható és magas minőségű szolgáltatásokat.   

„A Párizs Property Kft. és a Mellow Mood Hotels rendkívül büszke arra, hogy lehetősége van visszaadni ezt a híres és ikonikus épületet Budapest számára. Emellett az is hatalmas megtiszteltetés, hogy ebben a meghatározó projektben a Hyatt Hotels Corporation vállalattal működhetünk együtt. Ez a budapesti fejlesztés határozottan a helyi piacba vetett hitünket tükrözi, valamint lehetőséget jelent a magyar turizmus élénkítésére is” – mondta Zuhair Awad és Sameer Hamdan, a Mellow Mood Hotels ügyvezetői. 

 

 

„Örömünkre szolgál, hogy a Párizs Property Kft.-vel együtt alakíthatjuk át ezt az impozáns épületet a”The Unbound Collection by Hyatt” brand második európai szállodájává. A magyar építészet leglenyűgözőbb emlékei közé tartozó és elképesztő múlttal rendelkező hotel tökéletesen illeszkedik hálózatunkba” – mondta Peter Norman, a Hyatt európai, afrikai, közel-keleti és délnyugat-ázsiai akvizícióiért, illetve fejlesztéseiért felelős alelnöke.

A „The Unbound Collection by Hyatt” tagjai között olyan híres szállodák szerepelnek, mint a floridai Miami Beach-en található The Confidante, az arizonai Phoenixben épült The Royal Palms, a texasi Austinban található The Driskill Hotel, a párizsi Hôtel du Louvre és az uruguayi Carmeloban elhelyezkedő Carmelo Resort & Spa.

 

 

A Mellow Mood Hotels egyébként 2017-ben ünnepli 20 éves fennállását. A két tulajdonos, Sameer Hamdan és Zuhair Awad által alapított cég az 1997-es megalakulás óta folyamatosan bővült és mára a budapesti szállodapiac meghatározó szereplőjévé vált. Olyan szállodák tartoznak hozzá, mint az ötcsillagos Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace, a négycsillagos Estilo Fashion Hotel, vagy a három csillagos Cosmo City Hotel, illetve a Marco Polo Top Ho(s)tel nevű ifjúsági szállás.