Üdülőfalu Görögországban - Paralia Katerinisz

 

Paralia ismert és népszerű üdülőfalu Észak-Görögországban, a Közép-Makedónia régióban, Pieria tartomány keleti partján.

A paralia szó önmagában tengerpartot jelent, Görögországnak sok száz Paraliája van. Ennek az üdülőfalunak a helyes elnevezése Paralia Katerinis (Katerini tengerpartja), a magyar utazók körében azonban egyszerűsítve csak Paraliaként terjedt el. Parália az egyik legjelentősebb turisztikai és kereskedelmi központ, pedig a város lakossága alig haladja meg a 40 ezer főt.

 

A hosszú homokos, fokozatosan, lassan mélyülő tengerpartja mind a kisgyermekes családoknak, mind a fiataloknak, mind az idősebbeknek remek kikapcsolódást ígér. A vízisport lehetőségek széles palettája az aktív kikapcsolódást keresők részére nyújt felüdülést.

 

Görög hangulat uralkodik mindenhol, a nappali lubickolás után a város főutcája estére mozgalmas szórakozó központtá változik. Itt található például a világ egyik legnagyobb szabadtéri diszkója. Mivel a város lakói az idegenfogalomból élnek, ezért a rengeteg báron és éttermen kívül sok szuvenír árussal találkozhatunk. A legtöbb üzlet késő estig, némelyik pedig még éjjel is nyitva tart.

 

Paralia csupán félórányi autóútra fekszik az Olümposztól, de ha itt nyaralunk, érdemes ellátogatni a Meteorákhoz is, ahol huszonnégy bizánci kolostor található. A sziklacsúcson álló kolostorokról nem tudni, hogy hogyan építették őket. A kolostorok közül ötöt a mai napig használnak szerzetesek.

 

A Paralia Katerinisz legjobbjai közt szereplő, 5 csillagos Mediterranean Village a Pieria strandon található.

 

A városközponttól csupán 2 km-re fekvó hotel wellnessrészleggel, fitnessközponttal és nagy medencerésszel várja vendégeit.

A szálloda szobái közt szerepelnek saját medencével rendelkező lakosztályok is. Minden lakóegység LCD TV-t és tengerre néző erkélyt tudhat magáénak.

 

A hotel étterme helyi alapanyagokból készült mediterrán specialitásokat kínál.

 

A Spa Venus gyógyfürdő ötvözi az ókori és a modern gyógyítás hagyományait, ezáltal különleges, személyre szabott feltöltődést kínál vendégeinek. A Spa Venusban számos masszázs és gyógykezelés vehető igénybe, emellett ingyenes szauna és törökfürdő használatot biztosítanak. A strandon és a szabadtéri medencénél ingyenes napozóágyak és napernyők használhatók.

 

A hotel sport központot is működtet, ahol a vendégek többek között vízisíelhetnek, jetskizhetnek, wakeboardozhatnak, kenuzhatnak és különböző hajóutakra fizethetnek be.

 

Ha szívesen pihenne Paralián, ide kattintva foglalhat szobát a Mediterranean Village-be.

További hotel ajánlatokat itt talál.