A legromantikusabb görög sziget - Folegandros

A hegyes, többnyire fátlan Folegandrost Görögország egy különlegesen romantikus szigeteként tartják számon. Tudjon meg többet róla, hogy miért!
Görögországi nyaralás - Anemomilos Hotel - Folegandros - szállás, látnivalók

Folegandrosra ritkábban közlekednek a kompok, így turistából is jóval kevesebb van. Aki a napot, a homokot és a meghitt magányt keresi, itt álomszerű környezetet talál. A sziget legnagyobb falva Chora, mely egy sziklás fennsíkon, 650 m-es magasságban fekszik. A tipikus görög falvak képét nyújtja fehérre meszelt, kék ajtós házaival, macskaköves utcáival.

Chora velencei stílusú része Kastro, mely gyönyörűen őrzi a múlt emlékeit. A sziget egészére jellemző a nosztalgikus atmoszféra. A szamarakat továbbra is rendszeresen használják közlekedéshez, a kecskék ide-oda szaladgálnak és ugrándoznak a sziklákon. Szerte Európából sok festő és író érkezik inspirálódni Folegandros szigetére, ahol a szerelmesek is legmaradandóbb emlékeiket szerezhetik meg.

Az autómentes kis sziget homokos tengerpartjával, kék-fehér házaival és kellemes éttermeivel egy ideális úticél.

Hogy hogyan ússza meg a szomszédos Santorinibe és Mykonosba hömpölygő emberáradatot? A válasz egyszerűbb, mint gondolnánk. Nincs reptere, így megmarad a hátizsákos gyalogtúrák kedvelőinek.

Látogasson el az Agali Beach-re, ahol ínycsilkandozó tengeri finomságokat kóstolhat meg a Taverna Agali étterem jóvoltából.

Az étteremtől csupán 20 perc séta a sziget legkisebb homokos partja, ahova kevés ember szokott járni, ezért még kényelmesebb és pihentetőbb időt tölthet el itt.

A naplementét figyelve rendeljen egy pohár hideg retsinát (hagyományos görög fenyőgyantás bor), majd kóstoljon meg egy igazi görög falalfelt a híres Chic Étteremben, nem fogja megbánni.

Az Anemomilos Hotel egy 1993-ban kezdődő családi vállalkozás keretében várja vendégeit Folegandros szigetén.

A szálloda három különböző szoba csomagot biztosít, a vendégek ezekből választhatják ki a nekik legjobban tetszőt.

Az első csomag, amit Green Studiosnak neveztek, tengerre és a hegyre néző szobákat tartalmaz, melyek vagy egy erkéllyel, vagy egy terasszal rendelkeznek. A szobák 40-47 négyzetméter között mozognak. Ezt a csomagot kisgyermekkel érkezőknek javasolják, mivel ez nyújtja a legnagyobb biztonságot a gyermeknek, ugyanakkor nem vesz el semmit a panoráma szépségéből.

A második csomag, a Blue Studios pazar panorámát biztosít. Szintén egy terasszal vagy erkéllyel rendelkeznek, melyek pont a naplementével szemben lettek kialakítva. A szobák valamivel kisebbek, 30-40 négyzetméteresek.

A harmadik csomag, a Blu Suite biztosítja a legszebb kilátást. Az 55 négyzetméteres szobák két terasszal rendelkeznek. Külön helyiségből álló konyhából, nappaliból és hálószobából épülnek fel. A hatalmas privát tér miatt előszeretettel ajánlják nászutasoknak.

Bármelyik csomagot is választják, minden szobában találnak piperecikkeket, hajszárítót, fürdőköpenyt, fürdő- és strandtörölközőket, kávéfőzőt, strandnapernyőt, széfet, műholdas TV-t és ingyenes WiFi-t.

A szálloda éttermét igénybe vehetik minden étkezéskor, de az ételeket a szobájukba is kérhetik.

Az étteremmel egybekötött bárban képzett kiszolgálók állnak rendelkezésükre.

A Hotel Anemomilosba itt foglalhat szobát.

További hoteleket Folegandros szigetén itt talál.

Kapcsolódó cikkek

Szöul ötcsillagos szállodája - Ilyen a Four Seasons Szöulban

Egy remek utazási célpont: Szöul ötcsillagos szállodája

Dél-Korea egyik legszebb városa Szöul, ahol egy ötcsillagos szállodában is megszállhatunk, melynek neve Four Seasons Hotel Seoul.

Dániai szállások, különleges hotelek

Öt különleges hely Dánián belül

Sok fantasztikus hotel van Dániában, de börtön hotelben, vagy esetleg egy hatalmas sörösdobozban is megszállhatsz.

Lotte World Tower - Szöul, Dél-Korea

A Lotte World Tower

A Lotte World Tower az ötödik legmagasabb felhőkarcoló a világon.