Hotel Silverine Lake Resort**** - Balatonfüred közepén

A Balaton északi partjának a fővárosa Balatonfüred, ahol tudunk egy igen kellemes szállodát, közvetlenül a tó partján. Ez a hely a Hotel Silverine Lake Resort****.
Hotel Silverine Lake Resort**** Balatonfüred

Balatonfüred elhelyezkedése kiváló, erről egyszerű meggyőződni: elég csak a térképre pillantani. Tőle nem messze található Tihany, onnan pikk-pakk át lehet hajózni a déli partra, Szántódra. A 9,6 kilométerre lévő Tihanyt senkinek sem kell bemutatni, de Balatonfüred sem egy ismeretlen hely.

A környéken történt ásatások bizonyítják, hogy már az őskorban is lakott volt a terület, az első írásos emlék a településről 1211-ből származik. A név a fürjektől ered, mert a környéken sok földön járó madárka élt. A terület egyébként a középkor előtt is kedvelt volt, mert az itt élő rómaiaknak is ”bejött” a hely. Erről régészeti leletek tanúskodnak.

A Balatonfüred a kiegyezést követő időszakban (1800-as évek eleje) kezdett igazán fellendülni, amihez hozzájárult, hogy innen indult a balatoni gőzhajózás és sokáig itt működött a hajógyár. A település jelenleg az idegenforgalomra épít, amely nyáron megy igazán. Ezt mindenki meg tudja csinálni, de a Hotel Silverine Lake Resort **** az esztendő más részeiben is jól pörög.

Az oka, hogy nem csak kiváló szállást ad, hanem a téli holtszezonban és az ezt megelőző és követő időszakban is magához tudja vonzani a vendégeket. Ez a magnetikus hatás nem csak a kiváló fekvésnek köszönhető.

A Hotel Silverine Lake Resort **** a balatonfüredi vitorlás kikötő mellett, nem messze a híres Tagore sétánytól található. A hotelben történő egész éves gondolkodás, a nagyon erős wellness részlegnek is köszönhető.

A Hotel Silverine Lake Resort-ban **** a megszokott finn és infraszauna mellett gőzkabin is megtalálható. A só ”barlang” és az aroma terápiás lazító szoba szintén kipróbálható. Természetesen kihagyhatatlanok a masszázsok és a szépség kezelések, ezeket is igénybe vehetik a vendégek.

A fürdési lehetőségekből is akad jó pár: a fedett nagyobb medence mellett ott a pezsgőfürdő a hát, nyak és derék masszírozást végző erős vízsugarakkal. Plusz a gyermek medence. A szabadtéren elérhető a nagy medence, ez mellett található a kinti szauna, amely kisebb csoportok szauna szeánszaira tökéletesen alkalmas.

Itt tudja megnézni a szálláshely árait, és befoglalni!

További balatoni szállások pedig itt!

Benedek Attila

Kapcsolódó cikkek

Párisi Udvar Hotel - ötcsillagos hotel!

Párisi Udvar Hotel

Bemutatásra került a Párisi Udvar Hotel mintaszobája. Most erről számolunk be részletesebben.

Rio de Janeiro ételei, brazil street food

10 utcai étel, amit érdemes megkóstolnia, ha Rio de Janeiroban jár

Rio de Janeirónak remek a hangulata, de nem csak a hangulata nagyszerű, az ételei is kiválóak.

Hotel Silverine Lake Resort**** Balatonfüred

Hotel Silverine Lake Resort**** - Balatonfüred közepén

A Hotel Silverine Lake Resort **** az esztendő minden hónapjában remek hely a kikapcsolódásra, hiszen nem csak nyáron fogadnak vendégeket.