4 ok, amiért Zakynthos-on kellene nyaralnod

A görögországi Jón-tenger szigetcsoportja közül az egyik leggyönyörűbb sziget nem más, mint Zakynthos.
Zakynthos, Görögország

A görögországi Jón-tenger szigetcsoportja közül az egyik leggyönyörűbb sziget nem más, mint Zakynthos. Mutatunk neked négy okot, amiért mindenképp érdemes felírni a görög szigetet a bakancslistára. Azon kívül, hogy lélegzetelállító strandokkal kecsegtet, izgalmas tevékenységeken is részt vehetsz, és az elképesztő ételekről még nem is beszéltünk.

1. Navagio öböl

Bár a sziget számtalan lélegzetelállító stranddal és lagúnával büszkélkedhet, Navagio nem szállhat velük versenybe, mivel a világ tíz legszebb strandjai közé tartozik. Elefántcsontszínű homok és mészkősziklák veszik körül, ezért a víz egészen türkiz árnyalatban tündököl.

Az teszi még vonzóbbá a strand környékét, hogy csak hajóval lehet megközelíteni. Ez még inkább az érintetlenségre utal. Az utazási irodák a szigeten napi utakat szerveznek, melynek ára körülbelül 25 euró.  Ez magába foglalja a busz utat a kikötőbe és a 20 perces hajótúrát.

Miért különleges a Navagio öböl? Ismertebb nevén a Csempész öbölben a nyolcvanas évek elején egy alkoholt, cigarettát és még néhány gyógyszert szállító csempészhajó futott zátonyra. A kapitány azonnal elmenekült, a hajót pedig a sziget emberei kifosztották. A hajó a mai napig a tengerparton van, de manapság már csak egy rozsdás roncs. Ennek ellenére a turisták körében nagyon vonzó látványosság.

Extra: Ha képeket szeretnél készíteni a Csempész öbölben, akkor szerezz be egy vízálló, műanyag, cipzáras tartót, amelyben a kamerát tartod, míg a partra úszol. A hajók ugyanis nem visznek ki teljesen a partra, ki kell úsznod.

2. Teknősbékák

A következő turista látványosság Zakynthos-on a sziget teknősbékái, amikre a sziget emberei nagyon büszkék. A sziget körül bárhol láthatod őket, de leginkább a Teknős szigeten, vagy Marathonissi szigetén. Ez egy valódi paradicsom tele lagúnákkal, sziklákkal, idális búvárkodáshoz és pihenéshez.

Részt vehetsz egy egyórás üvegfenekű hajóúton, ami körülbelül 15 euro. Mi több, pénz visszafizetési garancia is van. Abban az esetben, ha nem látunk egy teknőst sem az utazás ideje alatt, visszakapjuk a pénzünket (megtörténhet, de nagyon ritka).

3. Laganas klubjai

Laganas a sziget híres buli fővárosa. A főutca tele van klubbal, bárokkal, ahol kedvezményekben is részesülhetsz. Éjfél után a techno és a house ütemei töltik meg a környéket, és a fiatalok megszállják az utcákat, abban a reményben, hogy átbulizzák az éjszakát.

Hogy csak néhány klubot említsünk, ne hagyd ki a Rescue-t, ami az UV festékes partikról ismert, a Sabotage-t, vagy a Medousa-t. A bulik egy és fél kettő körül kezdődnek, és egészen a reggeli órákig tartanak. A legjobb klubokban a buli reggel kilencig is eltarthat.

4. Étel különlegességek

Egy fárasztó nap után, amit Görögországban töltesz, nincs is jobb érzés, mint megtölteni a hasad a helyi specialitásokkal. Ez az oka annak, hogy tavernákat találsz majdnem minden sarkon. Azt javasoljuk, hogy maradj távol a pizzáktól, a tésztáktól, és egyél inkább valami egzotikust. Zakynthos-on híres a töltött nyúl, amelyet érdemes megkóstolni. Az étkezést kísérd egy üveg félszáraz borral.

Ha főételről van szó, nem foghatsz mellé a tengeri sügérrel, vagy a görög tsipourával, ami szintén egy halfajta. A görög emberek azért szeretik elkészíteni, mert mindig van friss állomány.

Amikor a desszertre kerül a sor, érezhetjük a török hatást.  Khadaif, baklava még a frigania is, mind különleges, édes tésztából készülnek, tetejükön cukros szirup. Ha nem szereted a nagyon édes desszerteket, jobban jársz, ha csak belekóstolsz.

Görögországi és más hajóutak pedig itt.

Kapcsolódó cikkek

Lotte World Tower - Szöul, Dél-Korea

A Lotte World Tower

A Lotte World Tower az ötödik legmagasabb felhőkarcoló a világon.

Marsa al Arab - Dubai tovább fejlődik

Marsa al Arab

Dubai egyik újabb fejlesztése, a Marsa al Arab.

Legjobb strandok Horvátországban, és odajutás: horvátországi autópálya díjak, komp árak, útiköltség kalkulátor

A 7 legcsodálatosabb homokos strand Horvátországban

A horvát tengerpart a világ egyik legszebb partszakasza. Most 7 csodás homokos strandot mutatunk be.